Ravintola on toistaiseksi suljettu.

 

RAVINTOLA BELLEVUEN TARINA JATKUU KATAJANOKALLA

Ravintolaklassikko avasi ovensa jälleen tiistaina 22.9.2020 Rahapajankatu 3:ssa, missä se on toiminut vuodesta 1922. Toiminta jatkuu kunnioituksesta Reko Paulon perintöä ja Bellevuen historiaa kohtaan. Bellevuen ravintolat Oy:n ja liikehuoneiston omistaa turkulainen kiinteistösijoittaja Zhiming Peng.

Peng ei ole mukana ravintolan päivittäisessä elämässä, vaan keskittyy muihin liiketoimiinsa ja perheeseen. ”Alma vastaa Bellevuesta kuin ravintoloitsija ikään”, sanoo Peng.

Ravintolan juuret ovat 1900-luvun alussa, jolloin venäläisen aristokraatin innostus ranskalaiseen keittiöön yhdistyi slaavilaiseen ruokailukulttuuriin. Gastronomisen ilmiön, ranskalaisen keittotaidon venäläiseen tapaan, toi Helsinkiin Grigori Pavlov, sittemmin Reko Paulo.

”Ravintolasta muodostui vieraidensa olohuone arjessa ja juhlassa. Avatessamme jälleen etsimme paikkaamme tässä jatkumossa”, sanoo Alma, ja jatkaa ”Peilasimme ravintolan alkutaivalta tämän päivän mieltymyksiin. Syntyi Ravintola Bellevue ja venäläinen baari.”

Ravintolapäällikönä toimii Alma Raitanen.

Yhteystiedot

Osoite: Rahapajankatu 3, 00160 Helsinki

Puhelinnumero: 09 179560